İğneli Epilasyon Nedir?

Epilasyon uygulamalarının bir çeşidi olan iğneli epilasyon kıl köklerinin bulunduğu kısımlara uygun boyut ve kalınlıkta iğneler batırılarak kıl köklerini yok etmeyi hedeflemektedir. Diğer epilasyon türlerine göre daha kesin sonuç vermekte ve kıl kökleri yakılarak yok edildiğinden tekrar aynı noktada kıl oluşumu meydana gelmemektedir. Ancak çok uzun seanslar gerektirir ve bu sebeple yüksek maliyetler oluşturur. Geniş alanlarda uygulanması pratik değildir. Günümüzde lazer epilasyon cihazları tarafından yok edilemeyen kıllar için tercih edilen ya da az sayıda kalınlaşmış kılı olanlar için kullanılan epilasyon yöntemidir.

İğneli Epilasyon Nasıl Uygulanır?

Lazer epilasyondan ayıran temel özelliği her bir kıl köküne ayrı işlemin uygulanmasıdır. Oldukça ince yapıda iğneler kıl köklerine batırılır ve imha edilmesi amaçlanır. Bu nedenle iğneli epilasyon uygulaması mutlak suretle profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Yapılacak alanın dezenfekte işlemi yapılır, bölgesel uyuşturucu krem sürülür ve yalnızca size ait olan iğnelerle işlem gerçekleştirilir. Genellikle oluşacak reaksiyonu sınırlamak amacıyla iğneler altın ile kaplanmıştır.

iğneli epilasyon

Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

İşlem sonrasında kişilerin cilt hassasiyetine de bağlı olarak bölgesel şekilde kabuklanma, kızarıklık, şişme ya da kaşınma meydana gelebilmektedir. Bu dönemi sorunsuz bir şekilde atlatabilmek için uygulamayı yapan kişinin vereceği tavsiyelere uymanız ve direkt güneş ışığından, su temasından bir süre uzak durmanız gerekir.

Hangi Durumlarda Yapılmaz?

Seansa gelecek olan kişinin uygulama yapılacak bölgesinde açık yara olan, yine uygulama bölgesinde son 3 ayda küçük ya da büyük bir ameliyat geçirmiş kişiler, kalp pili ile yaşayanlar, epilepsi hastaları ve hamile olanlara yapılamaz. Ayrıca adet döneminde olan kadınlar da ağrı algısı yüksek olabileceğinden seans kişiye göre ertelenebilir.